Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Thursday, February 10, 2011

diSa & haSli Engagement Day

 5.11.2010
Perancangan dan persiapan dibuat dalam masa 2 bulan.. Agak tergesa-gesa, mujur adik-adik dan keluarga amat membantu. Dah 3 bulan, baru sempat nak update dalam blog.
.
A lot of thanks kepada ayah, ma, adik-adik, ayah teh sekeluarga dan jiran-jiran yang banyak membantu.. Takde idea nak tulis ape, tengok je la gambar-gambar di bawah..Lots of thanks buat keluarga hasli yang sanggup datang jauh-jauh ke Terengganu untuk majlis ni..


 

Orang-orang kuat majlis..Sebelah laki [kiri],Sebelah pompuan [kanan]:Deen, tok, ayah, pok mi, ayah cik mat & mamichah. 





 


Sepupu-sepupu dari sebelah ma.
  

my sis Suhae & my lil bro, hanif.

Adli, aifa dan kawan-kawan.


Insan-insan di belakang tabir yang banyak membantu..thanks guys..
Suha yang banyak tolong buatkan barang hantaran dan mini pelamin..Muhsin[tiada dalam gambar..hilang gi mane ntah] pun banyak membantu dalam persiapan mini pelamin.

 


Ana yang banyak membantu sama-sama pilih barang-barang hiasan, sama-sama berkampung kat rumah buat barang2 hantaran..




Mya yang banyak membantu..


Ayah teh sekeluarga..eh, mane umie za? takde dalam gambar..

Hanif yang keletihan selepas majlis selesai...

Tuesday, February 8, 2011

Doodle 4 Google & 'Father of Science Fiction'

doodle for google


Menarik kan doodle hari ni? Siap boleh gerak-gerakkan handle, pastu scene dalam laut tu gerak-gerak..rase macam duk dalam kapal selam..dah lama minat pasal doodle ni..Kalau ade doodle google yang menarik, saya selalu print screen dan simpan gambar print screen tu..padahal bukannya tak bleh tengok balik, google ada list kan semua doodle dia kat satu web site. klik sini doodle. Kalau nak tahu, kita boleh buat doodle untuk google dan submit pada Google...Untuk mengetahui maklumat lanjut, sejarah, asal-usul doodle ni, klik Doodle4Google.

Okey, stop melalut pasal google & doodles..sebenarnya dah lama nak buat satu post tentang doodles ni, tapi tak terbuat..Lupe pulak, tadi nak cerita pasal 'Father of Science Fiction'...Jules Verne.. Nama penuh Jules Gabriel Verne. Seorang penulis sains fiksyen...banyak buku-buku pengembaraan menarik yang ditulis.. 


Antaranya buku-buku yang ditulis:




Banyak lagi buku-buku yang ditulis..ade di list kat wikipedia. Apa yang menarik buku-buku dia ni siap difilemkan lagi...Lepas ni nak kumpul la filem-filem dan buku-buku dia ni..Boleh buat bacaan masa lapang..=).

Monday, February 7, 2011

1st entry for 2011

ahhaa...dah lame tak update blog..sejak akhir-akhir ni keinginan untuk update blog makin terasa, lagi-lagi tengok lily buat blog sendiri dan rajin pulak post...ni blog lily mungeelily.InsyaAllah, lepas ni saye akan rajin update blog, dengan semangat yang disuntik oleh cik puan mungeelily..hehe..

belom terlambat kan nak wish happy Chinese New Year to all chinese frens...