Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Tuesday, February 8, 2011

Doodle 4 Google & 'Father of Science Fiction'

doodle for google


Menarik kan doodle hari ni? Siap boleh gerak-gerakkan handle, pastu scene dalam laut tu gerak-gerak..rase macam duk dalam kapal selam..dah lama minat pasal doodle ni..Kalau ade doodle google yang menarik, saya selalu print screen dan simpan gambar print screen tu..padahal bukannya tak bleh tengok balik, google ada list kan semua doodle dia kat satu web site. klik sini doodle. Kalau nak tahu, kita boleh buat doodle untuk google dan submit pada Google...Untuk mengetahui maklumat lanjut, sejarah, asal-usul doodle ni, klik Doodle4Google.

Okey, stop melalut pasal google & doodles..sebenarnya dah lama nak buat satu post tentang doodles ni, tapi tak terbuat..Lupe pulak, tadi nak cerita pasal 'Father of Science Fiction'...Jules Verne.. Nama penuh Jules Gabriel Verne. Seorang penulis sains fiksyen...banyak buku-buku pengembaraan menarik yang ditulis.. 


Antaranya buku-buku yang ditulis:




Banyak lagi buku-buku yang ditulis..ade di list kat wikipedia. Apa yang menarik buku-buku dia ni siap difilemkan lagi...Lepas ni nak kumpul la filem-filem dan buku-buku dia ni..Boleh buat bacaan masa lapang..=).

No comments:

Post a Comment