Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Monday, March 28, 2011

Asam Pedas Kampung Jijan

Dari awal tahun lagi hasli ajak gi makan kat Kampung Jijan..tapi malas nak pegi sebab jauh dari rumah. Kalau nak gi mase weekend pun rase malas dan penat. Semalam alang-alang gi ke Nilai 3, dah kat area sane, so kami menggarminkan diri..mencari Kg. Jijan [anggaran 15km dari Nilai 3]..Mula-mula saya lurus bendul cari Kg. Jijan kat garmin, ada nampak kedai-kedai makan, tapi tak nampak pulak signboard asam pedas..Bila dah masuk jauh ke dalam kampung, rasa macam dah terlepas kedai..Kami pusing balik, pusing-pusing kat Mydin Kota Seriemas..lepas tu baru jumpa.  Kedai ni tak jauh dari Mydin Kota Seriemas..Kedai ni comel je, kaler pink..hehe.. Mula-mula kami ingat nak rasa dua-dua nasi ayam dan asam pedas..Bila order rupanya nasi ayam dah habis..Pastu kami order nasi putih dan Asam Pedas Pari.

Sementara menunggu makanan sampai, perut dah bunyi-bunyi..then, kami alas perut dengan donut yang gebu dan best kat situ. [sebenarnye my Sis Suehaa & Mya pandai buat donut sebijik macam ni..tapi lagi special dan best..kegebuan donut sama je..]


Tak lama lepas tu, air Apple Asam Boi sampai..Best, tapi masin sket (asam boi yang masin). Dan agak manis..Boleh lahh..




Order sampai. Asam Pedas Pari. Harga RM 8.00.. Berbaloi sangat dengan harga. Makan berdua tak habis.. Terpaksa ratah slow-slow sebab perut dah penuh.





Best kan?
2 Pinggan Nasi +Ulam salad + timun + kacang panjang + ikan masin kecik
Asam Pedas Ikan Pari (Dalam pinggan ada 3 ketul pari + bendi + tomato)
Telur Goreng
Extra 2 Sambal belacan
Alas Perut: 2 biji Donut gebus..


Try la...Sebelum pergi sila set Garmin, google maps..kang sesat pulak..hehe
* menggarminkan diri == menyerahkan diri bulat-bulat kat garmin..

1 comment:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete