Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Thursday, March 3, 2011

a gift to my lil' bro

Last week saya dan ila diarah diarahkan untuk hadir ke satu sesi knowledge sharing kat putrajaya.. Tengah hari lunch dengan ila, rini & niza kat Restoran DapurKami (1st time budak-budak ni ajak datang sini, heran kenapa dorang ajak makan kat dapur..dapur sape?sape nak masak?ke dorang nak cakap pantry, tapi tercakap dapur?heran..)..

Lepas makan, saya dan ila terus pergi putrajaya..sampai sana awal lagi, dalam pukul dua..jadi kami decide nak gi jalan-jalan tengok barang kat Jualan Puspanita JPM. Mula-mula survey selendang, takde yang menarik..Pastu survey brooch untuk kebaya..ada yang menarik, tapi...bila fikir harga agak mahal, sayang pulak nak membazir duit.Lepas tu kami tengok2 kat gerai jual buku kanak2...ehee...ade buku yang menarikk...terus ambik...:-) Ila pun ade belikan buku untuk anak sedara dia...

Tadi masih excited dengan kamera baru, sempat lagi snap gambar buku-buku tu..Gambar agak kabur, pencahayaan kurang sebab dah malam. Lampu kat hall satu je yang nyala..


 
The Animal Kingdom & It's a Fun Fun World 

 
Ayah pernah belikan buku macam ni masa zaman kecik-kecik dulu, tajuk pun sama, tapi kertas jenis hardcover sepenuhnya..lagi berkualiti. Masa tu, selalu la baca buku ni, main teka teki, main teka nama negara..best buku ni kan diyana, deen, suehaa...?

 Page dalam, ada facts &senarai icon yang dimasukkan kat peta

 
Peta Saudi Arabia

Asia Tenggara


 
Animals Category
 
Ocean Life... bestnye ketam sotong....i love seafood..

Harap-harap hanif & adli suka hadiah ni... Alamak..blom beli beg laptop untuk adli..dah banyak kali dia call suh belikan..okay..weekend ni kaklong gi cari kat kedai lain pulak..kat kedai dulu tu dah tak dee..

Update 5.3.2011: Semalam pergi ke Jualan JPM sebab lelly(lily) nak belikan buku Animal Kingdom untuk baby dia..pastu teringat nak belikan buku untuk nabila..beli buku Animal Kingdom untuk nabila, dan berjaya menghasut eta untuk beli buku Atlas, It's a fun fun world..hehe.. Harga buku RM 15 sebuah..tapi smlm dapat beli dengan harga RM 12 je...sebab dah selalu sangat belikan buku untuk adik2 kat gerai tu...:-)

2 comments:

  1. mesti la hanif n adli suka coz kak long die slalu beli present.. nie nk jd adik disa gak nie..hehehe

    ReplyDelete
  2. eta dah besar...adik yang besar kene belikan hadiah kat akak dia..hehe

    ReplyDelete