Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Thursday, March 3, 2011

Operasi Mengemas


Persekitaran Kondusif, Minda Kreatif..Slogan 5S bagi bahagian..kat atas tu logo 5S yang sy buat sendiri..tapi sebenarnya dapat idea dari internet..pastu lukis dan kalerkan sendiri...mula-mula ingat just nak buat untuk promosi 5S kat bahagian, bagi kat emel, malasla gi round satu bahagian untuk buat promosi, bawak gendang bawak kompang bagai untuk suruh semua orang bekerjasama menjalankan 5S..bila hantar kat pengarah, dia sukee dan suruh cetak dan tampal kat sudut 5S pulak...bangga..hikhik..

Sebenarnya bukan rajin sangat pun nak mengemas tempat cantik-cantik, selalunya meja saye selerak je dengan macam-macam barang, tapi hari khamis last week, tetiba rajin pulak mengemas..selongkar laci ada 1 kertas-kertas dan buku-buku. mase ni la terpaksa sorting dan sisih balik semua harta-harta pusaka dalam kotak tu..nak tengok rupa meja semasa tengah kemas-kemas tu?

...
...
...
...
...
...



Bila tengok barang-barang dah berterabur macam tu, mula la rasa macam nak nanges...mujur veron datang menolong...atas jasa veron, akhirnya.....tadaaaaaaaaaa...................
...
...
...
...
...
...






dan sampah-sampah dalam kotak tu jugak disusun sebelum dibuang...hasilnye 3 rim kertas terpakai..



a big congrats smiley for me...you did it...:-)

Lepas ni kene mulakan operasi mengemas di rumah pulak...:-)

No comments:

Post a Comment