Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Tuesday, May 31, 2011

Aktiviti Hari Minggu

Pagi Sabtu yang nyaman selalu dicemari dengan suara-suara sumbang minah-minah sengau+sengal menyanyikan lagu-lagu dangdut..rosak mood nak tidur pagi-pagi.. Terpaksa la bangun dan kemas bilik sket-sket..Pastu bersiap untuk pergi breakfast.. Kami breakfast kat Kedai Nasi Kerabu/Nasi Dagang Pintu 1 Putrajaya tu.. Tengah beratur nak order nasi kerabu, tiba-tiba ada pulak sorang pompuan spoil mood dan membantutkan selera makan..sesuka hati je potong queue dan terus order..Nak je sound, tapi tak elok la pulak sound-sound orang pagi-pagi. Terus hilang selera nak makan.. Saya minum air je..

Lepas makan kami gi ke Presint 16. Merehatkan minda di tempat yang sejuk sket. Temankan si dia gi swimming..Saya duk tepi kawasan kolam je sambil bermekap (tampal bedak ngan lipgloss je pun. Masa nak keluar dari rumah tak sempat berbedak.) dan bersantai-santai bace buku Sutera Bidadari karya Ramlee Awang Murshid..

Lepas dah bosan baca buku ni, saya mula la duk snap-snap gambar.. Ni antara view Kolam Renang Awam di Kompleks Kejiranan Presint 16. Si dia suka sangat swimming kat sini. Kalau saya, saya prefer lagi Kolam Renang kat Pusat Maritim Presint 5 Putrajaya dan Kolam Renang Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil.

Nampak tak? ada air terjun lagi..

Kolam untuk remaja dan dewasa. Tak dalam sangat pun.

 Hujung Kanan kolam untuk kanak-kanak.

Comel kan lukisan ikan kat dinding pagar kolam ni?

Lepas bersantai kat Presint 16, kami bercadang untuk bayar deposit SYABAS.. Alang-alang dah kat Putrajaya baik terus ke Salak Tinggi. Untuk pengetahuan SYABAS Cawangan Sepang yang terletak di Salak Tinggi dibuka pada hari SABTU, dibuka dari pagi hingga jam 12.30 tengah hari sahaja. Bila sampai sana, isi-isi borang, fotostat surat tawaran kuarters, bagi duit, settle bayaran deposit SYABAS untuk kuarters..Yess..Settle satu perkara..Lepas tu kami ke pejabat Pos Salak Tinggi, beli setem hasil (1 keping). Staff pejabat pos tu dua tiga kali duk tanya betul ke nak satu keping je? Saya check balik dokumen dan cakap nak satu je..Dia masih tanya lagi, dan saya cakap dah check dokumen tu perlukan satu je..Yakin je jawab..padahal TNB pun nak setem hasil gak la weii..tu la, tak baca betul-betul semua borang-borang yang diberi..Kami sempat gak mengepos kad-kad kawen kat kawan-kawan yang lambat bagi alamat..

Tak lama lepastu Ejen Proton Encik Dali call cakap dah boleh ambil kereta..Hati gembira tak terkata, si dia terus nak gi ke Shah Alam.. Sampai sana kebetulan kereta-kereta dari Hari Belia baru sampai..saya teruja tengok 2 buah kereta..cantik dan menarik sangat..






Berpinar-pinar mata tengok dua kereta ni..

Lepas dah settle semua, kami pun beredar dari Proton Centre of Excellent dengan senyum lebar..

Tadaa.....
 Plat HASLI DISA 5611..
..

..

..

..

..

Takdela..tipu je..mane boleh plat camtu..siap ade 2 nama.. 
XXX 5JUN2011 laa..hehe..bak kata ila, kereta boleh letak aats dulang nanti..

No comments:

Post a Comment