Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Wednesday, May 25, 2011

Cuti lagi...yeaayyy...

Disaat ku ketandusan cuti ini, jeritan lily di pagi hari amat menggembirakan..Sekarang ni nak cuti kawen pun kena catu..Semalam bukan main tekun mencatu cuti..siap dah kira cuti sampai ke akhir tahun. Almaklumla cuti cukup-cukup je untuk tahun ni..Cuti kahwen, cuti bertandang, cuti raye puasa, cuti raye haji, cuti honeymoon (hahaa..konon..) tetiba belum masuk bulan puasa dah ade pengumuman pasal cuti raye+cuti hari merdeka yang bertindih..so, maknenye cuti ada cuti ganti..yess...ikuti berita di bawah..Sumber: Utusan Melayu Malaysia.

 

Cuti tambahan Hari Raya Puasa dan Hari Kebangsaan

24/05/2011 12:28pm


KUALA LUMPUR 24 Mei - Kerajaan memutuskan supaya satu hari kelepasan am tambahan 2011 ditetapkan bagi seluruh negara berikutan hari kelepasan am sempena Hari Raya Puasa dijangka bertindih dengan Hari Kebangsaan pada Rabu, 31 Ogos depan.
Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkata, satu hari kelepasan am tambahan yang ditetapkan itu bagaimanapun akan tertakluk kepada pengumuman tarikh Hari Raya Puasa oleh Majlis Raja-Raja kelak.
Sekiranya Hari Raya Puasa (Hari Pertama) jatuh pada Selasa, 30 Ogos 2011 dan Hari Raya Puasa (Hari Kedua) dan Hari Kebangsaan bertindih pada Rabu, 31 Ogos 2011 maka Khamis, 1 September 2011 ditetapkan sebagai hari kelepasan am tambahan, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Sekiranya Hari Raya Puasa (Hari Pertama) jatuh pada Rabu, 31 Ogos 2011 dan bertindih dengan Hari Kebangsaan dan Hari Raya Puasa (Hari Kedua) pula jatuh pada Khamis, 1 September 2011 maka Jumaat, 2 September 2011 ditetapkan sebagai hari kelepasan tambahan. - Bernama

Dalam erti kata lain, saya permudahkan dengan rajah dibawah:
Lagi senang nak faham kan?hehee...

No comments:

Post a Comment