Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Friday, May 27, 2011

Kuarters Part 1

14 Mei 2011, tengah bersiar-siar kat KLIA, tetiba ada call masuk. Call tu dari Bahagian Pengurusan Hartanah (BPH) maklumkan saya berjaya dapat tawaran. Unit yang ditawarkan kat aras 14.. Kenapa lah dapat aras 14..boleh ketar lutut kalau tengok view dari atas..

Petang selasa staff BPH call cakap dah boleh ambil surat tawaran. Nak terus ambil macm malas pulak nak ke putrajaya..Hari khamis selepas perhimpunan bulanan MAMPU, saya n veron terus ke BPH untuk ambil surat tawaran. Banyak betul borang perlu diisi. Pembayaran pun kena buat kat 3 tempat..Dah settle semua pembayaran baru boleh dapatkan kunci rumah.

Petang tu saya saje-saje ke kuarters tu, nak tengok-tengok dulu.. mase sampai sane hasli masih belom sampai. saya park kereta kat blok 1 dan keluar sembang-sembang ngan sorang pakcik hantar barang..pastu duk kira-kira bangunan tu ada 15 tingkat..means saya akan duk kat tingkat ke-2 dari atas..
dalam 2 minit lepas tu,hasli pun smpai. pastu kami gerak ke arah blok kuarters kereta masing-masing. Pusing kat parking basement, pastu keluar balik dan park kat luar bangunan. Basement mase tu gelap sangat. Takut pulak nak perking. Bila dah park saya terus ambil barang-barang dan lock kereta, tiba2 alarm bunyi2, bile off alarm ter on balik.Banyak kali alarm dioff dan unlock kereta,tapi dia terlock sendiri dan alarm bunyi lg. Bunyi alarm pulak pelik, dia bunyi jap, pastu stop, pastu bunyi lagi..then buny panjang..last2 kami cabut kabel betry. Bru lah senyap kereta tu, tapi kereta tetap terlock sendiri. Masa tu hasli kate x rase pelik ke alarm kereta jadi macam tu?Mase tu baru terasa seram, tp sy buat biase je. Pastu kami naik ke tingkat 14, tengok rumah dari luar je, kunci tak dpt pun lagi. Bila turun semula lepas tengok-tengok rumah, kami sambung balik kabel betry, keter ok pulak. alarm dah takde bunyi-bunyi. Lepastu beranikan diri drive terus gerak gi surau kat presint 16 untuk sembahyang maghrib, pun ok je alarm. Balik masa gi makan kat seri kembangan pun alarm ok.smpai skrg.

Korang rasa tu betry problem ke, atau ada unsur2 mistik?ada kemungkinan tak?sebab mase minggu tu emosi tak berapa stabil n asik tensyen.mgkn spiritual tgh lemah.. Atau tu cuma kebetulan je?

Betry kereta baru sebulan lps tukar..mcm bukan sbb betry..mase blaku tu mmg tak pikir ape2..just pk ade cable short ke...fius problem ke..tp lps2 tu baru terfikir..lps tu baru rase takut2..tp mujur takde ape2 dah..lps mghrib bace2 doa sket , bukak seme pintu keter, hembus2..dan alhamdulillah semuanya okey lepas tu. Semalam pun pergi lagi jenguk rumah tu... Next: Gambar rumah di next entry

No comments:

Post a Comment