Earth Hour 2011: It's time to go beyond the hour

Friday, May 27, 2011

Kuarters Part 2

Gambar-gambar yang diambil semasa lawatan kali ke-2 di Presint 5, Kuarters 5R6. Alhamdulillah semalam takde kajadian pelik berlaku. Maklumlah buku yasin siap-siap bukak kat seat, dan mulut berbuih-buih baca doa.

Okey..tengok je la gambar ni..(thanks to Tuan Rumah cekgu dari Terengganu n Wahid yang cukup sporting bagi saye snap banyak-banyak gambar..)

 Awan putih..feeling duk kat bangunan pencakar langit..padahal dorang tengah fogging kat bawah.

Cepat-cepat bukak pintu sebelum kelemasan...

Asap dah sampai ke atas

Masih dengan cubaan untuk membuka gril..

Cikgu ni dapat corner unit..best.view saujana mata memandang..sungguh jeles..Yang depan skali tu adalah lobi lif..menarik.. kalau duk tingkat 14 dah bleh feel duk bangunan pencakar langit..siap ade awan-awan gitu..

Dah lemas weii..

Uhukk-uhukk...akhirnya berjaya bukak pintu..

Asap emmenuhi segenap koridor

Jejak kaki kat pintu

Sebelah kanan ada dapur..agak sempit sket, tapi boleh la..siap dengan kabinet dapur n sinki biasa.


Oh ye puan-puan, dapur unit ni mengadap dapur rumah lain..nanti bleh masak-masak sambil tukar-tukar resipi dengan jiran sebelah..

Ni 3rd room, bersebelahan dengan dapur. Siap dengan lampu dan kipas.


Ambik gambar wahid berlatarbelakangkan living room..ade dinding hijau disitu..

Ni pulak main bedroom..agak sempit, tapi bilik air boleh tahan luas..


Tingkap di penjuru bilik, dengan view Dengkil & Taman Cabaran.

Almari dalam main bedroom

View dari main bedroom

Ni view dari tingkap besar kat hall..rumah ni takde beranda..minus 1 point disitu..



Ni pulak ruang jemuran..


Bilik air..gambar lupa nak terbalikkan


view dari living room 

pandang ke atas

tingkap boleh bukak..


 Stor..kecik je..
Ni hasil lakaran kedudukan bilik-bilik dalam rumah..caca marba betul..
Tamat..
* masih berfikir, berbaloi ke duk kat tingkat 14..

No comments:

Post a Comment